Atlas

UP and Run Agility


Atlas


Atlas är av rasen puli och föddes hos min vän Ewa den 25 juni år 2007. Ewa hade övertagit en puli-tik som visade sig ha valpar i magen. Ewa fick efter några månader ofrivilligt 5 små pulivalpar. Jag letade en ny hund och Ewa hade den perfekta "lilla" hanvalpen till mig i kullen. Atlas, eller Svullo som han kallades, var störst i kullen och Ewa tyckte han skulle passa mig perfekt. Efter att ha varit hundvakt åt honomen vecka, medan Ewa var i Tyskland, kunde jag verkligen inte låta denna lilla Svullo lämna mig. Han stal mitt hjärta på en gång.

Atlas är en envis, tuff och bestämd herre. Han har varit en stor utmaning att träna, men när det väl fungerar mellan mig och han så är känslan obeskrivlig! Bara för att det fungerade igår innebär inte att han köper det idag...

Pulin är ingen enkel hund att träna och tävla med, men Atlas har alltid varit en arbetsvillig hund. Därför har jag heller aldrig gett upp träningen med honom, jag är precis lika envis som Atlas.

Atlas tävlar i klass 3 i både agility och hopp, det har vi gjort sen juli 2012. I våras var vi med på vår första landslagsuttagning, en härlig upplevelse som vi fick dela!


Atlas älskar agility, och jag älskar att se hans otroliga glädje när vi får köra agility tillsammans. Förutom agility så älskar han att bada och simma i sjön. Han älskar även att få massage, så han är en riktig livsnjutare!

Atlas vill alltid vara med mig, han lämnar aldrig min sida.Erat Diam Rutrum

Pelletes Facilisi